Greatest quotes

Nothing in life is to be feared, it is only to be understood. Now is the time to understand more, so that we may fear less.

- Marie Curie -

No flash player!

It looks like you don't have flash player installed. Click here to go to Macromedia download page.

Miroslav Radman dobitnik najprestiznije Europske nagrade za mikrobiologiju

    MIROSLAV RADMAN – DOBITNIK NAJPRESTIŽNIJE EUROPSKE NAGRADE ZA MIKROBIOLOGIJU

 

 

 


Zagreb, 21. travnja 2011. – Prof.dr.sc. Miroslav Radman, redovni član Francuske akademije znanosti, profesor izvanredne klase stanične biologije na Medicinskom fakultetu u Parizu i ravnatelj i suosnvač MedILS-a (Mediteranskog instituta za istraživanje života) u Splitu, dobitnik je najprestižnije europske nagrade na području mikrobiologije FMES – Lwoff Award.  

Riječ je o najprestižnijoj mikrobiološkoj nagradi, koju pojedinac ili skupina znanstvenika mogu dobiti u tom području, a koju od 2000. godine svake treće godine dodjeljuje za vrhunska znanstvena postignuća u mikrobiologiji Federacija europskih društava za mikrobiologiju (FEMS- Federation of European Microbiological Societies).
Nosi ime profesora André M. Lwoffa, prvog FEMS-ovog predsjednika.

Prof. Radman, tek je peti dobitnik ovog iznimnog priznanja, koje će mu 30.6.2011. biti uručeno u Ženevi, izjavio je tom prilikom: ”Drago mi je da ću dobiti prvu međunarodnu znanstvenu nagradu kao hrvatski znanstvenik i to na prijedlog Hrvatskog mikrobiološkog društva”.

 

 

FEMS-Lwoff Award            

April 21st, 2011

Homepage Homepage English English Français Français Hrvatski Hrvatski Facebook Facebook

Miroslav Radman - Molecular Biology and Genetics Scientist