razlicito a istoIzložba "RAZLIČITO A ISTO" - Milan Tepavac Tarin

8. rujna - 8 listopada 2018.

MILAN TEPAVAC TARIN  Mr. višemedijske umetnosti – ak. slikar

1984. diplomirao na Fakultetu primjenjenih umjetnosti i dizajna u Beogradu.

1989. kao stipendist francuske vlade pohađa slikarski atelje u Marly le Roi - Pariz.

1990. kao stipendist španjolske vlade specijalizira slikarstvo i grafiku na Academia de Bellas Artes, Universidad Complutense de Madrid, Prof. Parallo.

2003. magistrirao na interdisciplinarnim magistarskim studijima na Sveučilištu umjetnosti u Beogradu, na katedri za višemedijsku umjetnost kod Prof.

V. Radovanovića i Prof. Č. Vasića.

Od početka svoga rada izražava se u više različitih medija i umjetničkih disciplina. Samostalno izlagao u Parizu, Novom Sadu, Somboru, Zagrebu, Parizu, Kopenhagenu, Londonu, Madridu, Zagrebu, Beogradu i na mnogobrojnim značajnim grupnim izložbama u inozemstvu i Ex-YU. Jedan od tvoraca Novog umjetničkog vala začetog početkom osamdesetih godina u SKC-u u Beogradu. Pored slikarstva, autor je i video radova, performansa i umjetničkih radionica iz područja višemedijske umjetnosti. Autor je knjige „Ruke na zemlji“. Više puta nagrađivan za svoj umjetnički rad. Od 1997 godine redovno boravi kao Art rezident u različitim ateljeima u Parizu. Živi i radi u Beogradu. Od 2011. predaje crtanje i slikanje u Centru za likovno obrazovanje Šumatovačka. Djela mu se nalaze u značajnim domaćim i inozemnim kolekcijama muzeja kao i u privatnim kolekcijama.